Ιστορία
 

Ήταν τα δύσκολα χρόνια λίγο μετά τον πόλεμο, όταν ο Γιάννης Ελενίδης είχε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη γεύση. Μοιράζοντας γάλα μέχρι τότε και φτιάχνοντας ρυζόγαλα και κρέμες που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Ξεκίνησε, το 1956, να φτιάχνει γλυκίσματα από φύλλο κρούστας που τα γέμιζε με κρέμα δικής του έμπνευσης. Το φύλλο ήταν χειροποίητο, τα υλικά διαλεχτά, η συνταγή μοναδική και ο Γιάννης Ελενίδης πρόσθεσε το μεράκι του δημιουργώντας το τρίγωνο που αγαπήθηκε απ’ όλους και απέκτησε φήμη που σύντομα ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν το γλυκό που έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν τρίγωνο Ελενίδη, χάρη στο δημιουργό του και αργότερα να γίνει γνωστό ως τρίγωνο Πανοράματος παίρνοντας το όνομα της περιοχής. Αυτά τα τρίγωνα, με την ίδια ποιότητα και φτιαγμένα με την ίδια συνταγή και πάντα με αγνά και διαλεγμένα υλικά, θα τα βρείτε, ακόμη και σήμερα, στα καταστήματα όπου ο Βαγγέλης και ο Κώστας, τα παιδιά του Γιάννη Ελενίδη, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό που κάνει τα τρίγωνα στο κουτί με το σήμα 'Ελ' να ξεχωρίζουν.

Τα τρίγωνα όπως και όλα τα προϊόντα Ελενίδης είναι χειροποίητα.



Σχεδιασμός ιστοσελίδας - Polyplano